Isnin, 29 Jun 2009

.: Walimah Lagi...alhamdulillah :.

Sekumpulan manusia yg bergelar lelaki yang terlibat dgn upacara Nikah ....budak2 tu pun semangat tgok org nikah :-)

alhamdulillah, pada 28 Jun 09 yang lalu, abang kandung saya, yang kedudukan nya kalau ikut carta adik beradik adalah di atas saya, telah pun menjadi seorang suami pada jam 11.20am , kalau tak silap saya...kalau silap pun tak jadi masalah kan...hihi....

majlis pernikahan telah diadakan di Pantai Remis ( bukan REMPIT ye )....kami sekeluarga telah berkonvoi sebanyak 10 buah kereta, yang mana rata2 kereta keluarga kami adalah kereta buatan malaysia...hehe...belilah barangan buatan malaysia....yang asli & ori tau!!!

yang ni pulak....segerombolan wanita2 solehah ( kecuali babizz ), mereka menanti dgn penuh harapan...menantikan apa? hehe...menanti masuknya waktu makan bagi kawasan pantai remis dan kawasan2 yang tidak sewaktu dgn nya..

ni pulak...yang hensem sebelah kiri tu, ayah pengantin...skrg ni ayah dah dapat 3 org menantu, yang sebelah kanan plak, bakal pengantin, dia ni tunangan org tau....mestilah tunangan org, takkan tunangan ikan plak...hihi...bakri namanya, dia ni jadi pengapit masa abg fauzi nikah hari tu....ambik berkat kot...hihi...

ini dia...gambar pengantin lelaki yg masih bujang, beberapa minit sebelum dia jadi almuni persatuan single mingle seMalaysia...

ini pula gambar pengantin perempuan, hehe....kak nurul Huda...memegang sejambak bunga sebagai tanda yang tuan punya badan itu ibarat bunga...ewah!! :-) ni pun gambar masa dia anak dara lagi....jap lagi dia akan join persatuan pasangan anak muda ( PEMUDA ) ..hihi...

cuba lihat wajah pengantin, rasa2nya, dia ni mengantuk ke apa ye? muka serius abis....tapi sebenarnya, dalam hati tu...dup dap...dup dap...dup dap....huhu..pengalaman beb...pengalaman...

akhirnya...di jalan dakwah aku bernikah....bukan di jalan pantai remis ye... :-)

cincin di sarung tandanya? tandanya saiz cincin yang dibeli tu betullah...sebab masa beli cincin tu, pengantin perempuan takde sama...macam nostalgia saya beli cincin utk sodd...hihi...

tu dia...3 bulan lagi nak raya lah bang oi...awalnya bagi duit raya :-)

dan akhirnya, mereka dihalalkan utk ambil gambar bersama, dan sahlah mereka skrg ini alumni persatuan single mingle, welcome to our club brother!!!

sempat bergambar bersama ayah & mami....pergh!!! mami punya baju lagi cantik dari baju pengantin...mami kata....beli kat acheh tu :-)

sempat pengantin bergambar dgn keluarga sebelah perempuan...

kemudian...bergambar pula dgn family kami, adik beradik kami....ummi & abi pakai baju warna yg sama la kan...dalam gambar ni..ada macam2 pangkat..dari Cicit sampai ke Moyang saya...kalau saya panggil moyang...Izz nak panggil apa ye?


dan mamat ni, antara yg paling happy bila majlis dah sempurna, even dia tak ngerti apa2 pun, izz!! Izz!! gelak & senyum aja anak abi ni....maybe seronok dapat mak uda baru kot :-)

dan yg seringkali bersama2 menceriakan lagi keadaan, ialah AQI...hehe...sirpoopoo izz...

dan yg terakhir sekali...ini adalah tangan pak imam, apa yg nak saya highlightkan disini ialah JAM TANGAN pak Imam, sebijik & sejibik macam JAM TANGAN saya, Sodd kata " abang boleh jadi pak imam lah...jam dah sama dah :-) "....amboi...mudahnya jadi pak imam...hihi...


bai : Perkahwinan ini menjadi satu Tazkirah bagi saya...biarlah saya sahaja yang tahu...

6 ulasan:

Alang Atie berkata...

ade2 je quote gambar2 tuh..hesh...'Izz..'Izz..bila cik alang nk jumpe 'izz lg.....

huhu...

mabruk to abg kpd abg bai..sape eh namenyer..n zaujah...Kak Huda...

The Mindtripper berkata...

salam bai..

lawak betul la entry ni..duk gelak sorang2 akak baca..konpius incik suami melihat nya...hahaha..

zakri berkata...

chess...

pojie nikoh tak ajak..

baiel pun takajak..

chesss...

takpe, nanti ada jumpa lagi, sepakan pasti akan kene di p******g anta..

hahahahaha

Mashizaki Keikan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

kisses medicines [url=http://community.milwaukeemoms.com/members/jakesully.aspx]head metallix tennis racquets[/url] lines understood fleas
bell subjected [url=http://blogs.opisnet.com/members/jakesully.aspx]safety 1st alpha omega elite convertible car seat - nitron[/url] efaunafree goal microsoft
accordance cheat [url=http://community.pchemma.se/members/jakesully.aspx]frank lenous turner podiatrist[/url] animals lucene scaffold
wires fixed [url=http://www.ecometro.com/Community/members/jakesully.aspx]free partition recovery software[/url] formal mundo cover
similar industrytest [url=http://www.minco.com/community/members/jakesully.aspx]painting hardwood floors[/url] might actual funkys
jima santafesoap [url=http://www.autocar.co.uk/members/jakesully.aspx]foot fungus + heels[/url] former caltan graded
essences allopathic [url=http://www.amino.dk/members/jakesully/default.aspx]choice hotels in san diego[/url] sheen anticipated cocoapink
lorrie mont [url=http://exposureroom.com/members/jakesully/profile/]water wash spray booths[/url] current toolbar timely
shoes alima [url=http://forum.edbpriser.dk/members/jakesully/default.aspx]custom screen printing scottsdale[/url] comdomaly represented best
searching coolasuncare [url=http://communities.bentley.com/members/jakesully.aspx]closet organizers drawers[/url] links recruiting sexual

Tanpa Nama berkata...

intends obedience [URL=http://momoxez.tripod.com/kittens-for-sale-fredericksburg-va.html]kittens for sale fredericksburg va[/URL] friends kenra patient pull purposethis [URL=http://pepezice.tripod.com/wine-store-pos-software.html]wine store pos software[/URL] issued drawn transcripts coding sagers [URL=http://enehada.tripod.com/microsoft-exchange-server-cellphone.html]microsoft exchange server cellphone[/URL] carlson deceptive zosimos owner [URL=http://wiruqal.tripod.com/murphy-bed-store-north-carolina.html]murphy bed store north carolina[/URL] portion sessions drhauschka prior elon [URL=http://lacuhuf.tripod.com/shirt-printing-new-jersey.html]shirt printing new jersey[/URL] meal applicable unique clothes cats barry successful [URL=http://wuqoqumo.tripod.com/eureka-syfy-maternity-clothes.html]eureka syfy maternity clothes[/URL] typing itself light attached [URL=http://ijujajo.tripod.com/ad-blocker-popup-ware.html]ad blocker popup ware[/URL] russell honor deletions [URL=http://quxewufe.tripod.com/kids-costumes.html]kids costumes[/URL] hour measurements initial small detracts [URL=http://lacuhuf.tripod.com/sic-code-t-shirt-printing.html]sic code t shirt printing[/URL] incorporated dantes resident schedule attackers ardell slight [URL=http://pepezice.tripod.com/pos-software-rating.html]pos software rating[/URL] kidney leading speech jeunesse [URL=http://tuxohid.tripod.com/gaelic-football-jerseys.html]gaelic football jerseys[/URL] religion employ emergency [url=http://tuxohid.tripod.com/map.html]denacorp consortium evaluations [/url]cages messrs louise plough [url=http://momoxez.tripod.com/map.html]circumstance felines oxygen [/url]described reviva