Rabu, 27 Mei 2009

KL ---> Kedah ---> JB --- > Singapore --- > KL

Foto di rumah tok baba, 'Izz tengah minum susu dengan penuh khusyuk.

assalamualaikum wrt....

tengok tajuk kat atas tu mesti u'all dah boleh agak apa isinya. Actually weekend lepas, saya bersama zaujah, Izz, mama & baba telah pun bertolak balik ke Sg Petani Kedah. Kami bertolak ptg jumaat after balik kerja....zoooooooooooommmmmmmm baba bawak dgn relaxnya ( 130 Km/h ) aje...malam itu kami singgah ke rumah Tok baba ( Tok sebelah baba ) di Teluk Medan, first time after married, saya sampai ke teratak Tok baba ni, erm...rumahnya kemas & simple. Cukup Selesa!!! ini saya kongsikan beberapa foto kami di rumah tok baba...

sempat juga Izz bergambar bersama Nek Yang nya, hehe...relax aje anak abi ni :-)

seusai di teluk medan, kami zooommmm lagi ke Parit Buntar, apalagi, pekena char kuew teow OMAQ, ni kira antara tempat yg paling sedap char kuew teownya. Perut kenyang hati senang, kaki lenggang...kami terus balik ke Sg Petani malam tu...malam tu kami semua keletihan...dan..zzzzzz..

Esoknya, kami dok rumah sahaja, berehat sekejap, dari pagi sampai ke ptg, abi & umi & izz asyik tido aje...hihi...teruk betul...kemudian after asar, kami terpaksa angkat kaki pulang, tetapi sebelum pulang kami singgah dulu ke....RADIX FRIED CHICKEN...hhuhuhu..

ummi seronok depan RFC...'Izzz macam boring aje..yelah dia mana boleh makan ayam...

itu dia..hidangan yang kami pilih, cukup menyelerakan..nyam..nyam...
di tambah pula dengan Wedges bersalut mayonis...fuyyoooo!!!

dibantu pula oleh air coklat RFC..pekat lagi berkrim....

di temani oleh Nugget organik dari RFC yang pastinya mnjadi rebutan ramai...

sempat juga akhi hafiz kassim & ukhti Khairul bariyyah datang serbu kami di RFC...dapat juga di jumpa 'Izz :-)

'izz nampaknya dah bole terima hakikat yg dia tak boleh mkan ayam..dan akhirnya dia buat aksi macam ayam terbalik...hihi

Izz makin seronok nampaknya...apatahlagi kalau duduk dgn abi..hehe...anak abi kan..

seusai makan & minum, kami bergerak pula ke Sungai bakau, Nibong Tebal. Pergi rumah tok mama plak. actually semenjak Izz terkeluar dari perut ummi, mmg Tok tak sempat jumpa "izz, tu yang kami balik kampung mggu lepas. So malam tu kami menginap di Villa Tok mama. Tido ala-ala heritage...hehe..

ni pemandangan di belakang rumah tok mama...cantik nya lah..suka tgok sawah padi terbentang macam ni....

tepat jam 9.30am ( ahad - 24 mei ), kami pun bergegas pulang ke KL, lebih kurang jam 12.45 tgh kami sampai di Rumah Setiwangsa, laju jugak kan saya drive. Lepas berehat setengah jam & peluk cium 'Izz, saya sambung kembali perjalanan ke Johor bahru plak.

actually, malam tu ( 24 mei - 8.00pm ) saya ada meeting JKPRB di Pej JIM Johor, so saya pun drive lah dgn relax & tenang. lebih kurang jam 6.00pm saya sampai JB, terus ke rumah fatah SMIH, ambik dia dan ajak pi makan kat ayob taman U...

malam tu, kami meeting sampai jam 10.40 mlm, habis aje meeting, saya zooommmm lagi, rentas selat tebrau utk tido di rumah MAKWE ( nenek saya ) malam tu, tido dalam keletihan yg amat. pagi esoknya, sempat lah borak2 dgn makwe & atok...

jam 10 am, saya pulang ke KL semula, kali ni perjalanan mengambil masa yg agak lama, sebab saya pandu lebih relax lagi...dan akhirnya saya sampai juga di rumah saya di setiawangsa...


bai : mlm tu saya disahkan demam selesema :-)

10 ulasan:

abidzahida berkata...

~'Izz asyik jalan2 je sejak lahir.xtakut ke die jdi kaki rayau..?:p (xnk sebut hantu/kutu rayau sbb xnk 'Izz yg comey jd hantu/kutu!!nehi he...)

>bila Cik As leh jumpa & main2 dgn 'Izz ni..??hmm...=(

Ahmad bin Ariffin berkata...

waa babyzzz dah besau..tapi sian takleh mkn ayam lagi.sampai buat gymnastik..hehe. oo abg bai singgah rumah makwe ya..bgtau kaksod..ki3.

Alang Atie berkata...

mate Izz maKin bOoOlat..wawawa...dan sudah suka tersenyum...hehe..

macam mane Izz tak jalan2..ummi abi dia pun jgn la hrp lekat kat umah 24-7..huhu..

izz tak merayau..Izz berjaulah dan mermujahadah...cewah...

Anggerik Desa berkata...

Salam alaik...hr tu sempat jmp mcik Lisa kt karnival harmoni dgn adek Bakri...huhu...tp aqi tader...izz pun tader...da dpt lum gmbr izz dr kak Ya?

~Chik Yong

umm'izz berkata...

abi suka hati je ckp ummi tdo dari pg sampai ptg masa kat sp.penat2 ummi masak kat dapur tau. dah penat masak, baru la tetido..huhu..

x dapat lg gmbr 'izz.tp gmbr aqi da tengok kat umah k.yan.

Anggerik Desa berkata...

to umm'izz: tu la, abg bai tu suka2 kn kata kak Sodd tido...ntah2 abg bai je yg bantai tido dr pg smpi ptg...x dpt lg ker?nant mtk la ye dr kak ya? klu tau kak sodd gi rmh kak yan, KY bg je skali gmbr tu kt mcik lisa...

munawwar berkata...

bai memang cergas travel sana sini.hek3

YamaShita KaiTo berkata...

hoho~ cam nie rupenyer RFC...ape pasal macam agak serupa ngan KFC ek?

tapi sedap tak?

Ammar berkata...

salam...
wah !
abg bai singgah kedah xhabaq dgn ammar pown..
huhu..

g RFC ??
peh mmg untung..
tu la satu2nya pesaing KFC..
mmg lazat2..
myam2...
ada masa klu terluang contact ammar k..
mesti da lpe sape ammar..
hehehe..
alumni and fasi KBM melaka...
aritu abg bai buat sesi perbincangan kat markas JIM kat melaka..
ammar xdpt dtg..
ayah gne moto...
huhu..
sedeh2..

Abd Aziz berkata...

minta abg bai tolong tengok2 kan abdul fattah tu, ya? =)