Khamis, 29 Oktober 2009

New Face....

assalamualaikum wrt....

al-kisahnya, malam semalam tangan ini menggatal dan secara tak sengaja telah tertukar face blog ini kepada new face. Hmm...dan apa yang buat saya blur, ialah banyak features saya hilang, habis semua link-link saya hilang, gambar saya, isteri & anak serta anak2 sedara pun hilang....

ini lah dia face baru blog saya....


kalau ada kekawan yang boleh bantu saya, macam mana nak manfaat menu kata atas tu ( home, photos, video & sebagainya ) , plz hubungi saya ye...saya tak tahu macam mana nak link kan nya..

ok...tunggu post seterusnya nanti....


bai : yang penting sodd suka new face ni :-)

8 ulasan:

Azree Hanifiah berkata...

Ni dah macam dhany punya blog nih.. hehe.

lil Biruny berkata...

salam..

Abg Bai, naufal ni.. Ana x reti sangat ttg blog2 ni. Kalau x silap ana, yang photo, home etc tu.. just shorcut button. Abg Bai boleh setkan shorcut button tu untuk link ke web page yang berkaitan.

Contohnya.. Abg Bai ada account youtube yang banyak video. So, boleh linkkan melalui button video. Bila orang tekan je, boleh lihat koleksi video. Tapi x semestinya youtube je.. Yang lain pun boleh..

Asy_raAf berkata...

pergh.... cun2 abg bai....

rosaceae berkata...

saje nak bkongsi maklumat.
kalau kita tukar templates, mmg akan ada benda tertentu akan hilang. jadi klu ada save page dulu, selamat la. Blh tgk semula. Dan yang atas tu (home, archive dan sbg..) kena tukar dekat 'edit html'. Edit html tu terletak di reka letak. Cari tempat yang hendak ditukar url nya.

dan lain2 yang hilang tu, kena buat balik sendiri..

Ahmad bin Ariffin berkata...

cantik la abg bai..mad pun rasa mcm nak new face jgk..org mesti dah boring dgn kaler hijau =P

zakri berkata...

Assalamualaikum.,.

hege...baru nak kecik hati sebab nama ana dah takde dalam senarai list tu...

so, apa lagi, carik blog mujahid ke, geng2 karisma ke, buat link semula...

hahahaha

Sang Sufi Pencinta berkata...

Cantik siot!! abang bai nye blog. tpi x brutal lah de rama2. mne dpat templete nih

Sang Sufi Pencinta berkata...

Cantik siot!! abang bai nye blog. tpi x brutal lah de rama2. mne dpat templete nih