Selasa, 5 Mei 2009

..:: 'Izz dan aksi-aksi nya ::..

assalamualaikum....

kali ini, entry masih lagi berkaitan baby 'Izz saya ni..hehe..jangan marah ye..ini blog, saya yang punya...gambar kat atas tu, di ambil semasa "izz sedang bersenang-senang di dalam kolam renang...ops silap..dalam Stroller dia ler...dia mmg suka dok dalam Stroller tu :-)

hari ini, saya nak kongsikan beberapa aksi maut yang dilakukan oleh "izz, tapi lebih kpd memek muka aje...jom sama-sama kita saksikan jenis2 aksi ini ye ....

aksi 1 - ni digelar aksi Kecut Perut...nampak tak "Izz dia mengecut di perut abi nya ....

aksi 2 - ni pula..aksi HIMPIT PIPI...."izz mmg sensitive bila dia dihimpit oleh 2 pipi, macam gambar di atas....huhu

aksi 3 - yang ni kita gelar aksi SANTAI MANTAI....nampak tak cara dia santaikan diri dia...

aksi 4 - seterusnya aksi TERKEJUT HENJUT...dia ni mmg mewarisi abi nya...cepat sgt terkejut, especially kalau time tido..

aksi 5 - yang ni plak, aksi NGANTOK LENTOK....aksi ni jarang ditemui di pasaran, kerana ianya hanya ada di pesisiraan, dia kalau dah ngantok..mesti tangkap lentok...

aksi 6 - yang ni plak..aksi SAYU ...."izz mmg ada kelebihan utk berlakon, sebab dia mmg pandai buaat aksi2 sayu utk tarik perhatian org..hehe...

aksi 7 - Yang ni plak kita gelar aksi TIDO DIDO....cara dia posing ni, mungkin mewarisi kakak Ufa nya yg juga tido macam ni...ish! ish!...posing ni mmg abi tak boleh tiru...dah try banyak kali..tapi tak jadi.. :-)

aksi 8 - ni plak ..tak tahu lah nak kata aksi ke bukan,....sebab masa tu, kami minta IZZ nangis..." Izz Nangis Izz..Izz nangis Izz...tapi dia gelak plak....cuba tgok abg AQI kat sebelah kirinya tu...tgah nangis kan...

ntah la...macam macaam lagi aksi yg 'Izz dah boleh buat setakat ni...terpulang lah "izz nak buat aksi apa pun, dah berbuih telinga abi bgtaw kat 'Izz...iZz pun bukan budak besar...taakkan setiap masa abi nak kena diaam aje...kan...entah la...apa2 pun...

" Soalnya...kita satu KELUARGA " :-)



bai : perenggan terakhir tu...sapa boleh faham,...ana bagi dia hadiaah solat berjemaah di Masjid selama sebulan. cepat cepat teka :-)

6 ulasan:

Alang Atie berkata...

aksi himpit pipi paling coMel!!!hehehe...
tapi aksi terkejut henjut lagi tak boleh tahan..hahah..terbeliak!!
'Izz...'Izz...hihi...

Beejan berkata...

uih..besh nye ade baby..=D..

Kak Yong berkata...

salam alaik...abg bai, KY nk gmbr KY dgn Izz yg kak Sodd snap hr tu...mtkkn kt kak sodd ek...

Neo Rantissi berkata...

comel seyh....

+akufobia+ berkata...

ngee.bila nak kahwin ni?alaa.

abidzahida berkata...

~plg best tgk aksi no.7!sbb mmg nmpak mcm kura2 real mcm baju 'Izz..1 lg, sbb suka no.7!=) xleh byg bai tiru aksi 2, dgn gaya kaki spt berenang katak..tidak!!mau tegeliat kaki dibuatnya,heh!

>gmbar akhir, ana suka gak...^__^
kuasa ALLAH kn?jari-jemari tgn yg sgt kecil berbanding 1 je jari tgn kita..tapak kaki baby yg cuma besar 2 jari tgn kita..dsb.xsangka semua keajaiban 2 leh lahir dr perut seorang ibu dan akhirnya membesar...lalu, kitaran pun berulang;keajaiban 'melahirkan' keajaiban lain!tp, if 'Izz xleh la melahirkan..die cuma leh jd asbab kelahiran,mcm abi die..huhu!