Rabu, 18 Julai 2007

munawwar abd rahman....


“ Sesegar hijau daunan ,

Begitulah kita di ibaratkan.. ,

Tiada siapa yang Bisa memisahkan kita.. ,

Antara kita semua.. ”

MUNAWWAR ABD RAHMAN...

Assalamualaikum wrt...

Post kali ini saya ingin menceritakan ttg seorang sahabat saya yang bernama Munawwar abd rahman, atau gelaran nya ”nawai” . Actually nawai akan ke mesir pada hujung tahun ni, maka dengan komfirm nya nawai akan meninggalkan crew2 KRJ utk 4 tahun. Erm!! Suatu jabngka masa yang bukan agak lagi, tapi memang lama!!!

Nawai !! SUATU PERKENALAN

Saya mula mengenali nawai pada program KRJ pada tahun 2006 di hutan bandar, tatkala itu saya agak baru dalam KRJ. Dan nawai mmg orang lama jugak ar, abg nya Salman pun geng2 old timer Fasi KRJ.

Saya memang sudah kenal lama dgn salman ( abg kepada Nawai ), dan tak sangka yang si nawai ni adalah adik nya salman, sejak dari itu kami mula kenal. Kemudian lost contact buat beberapa bulan disebabkan nawai yang masih menuntut di SMI hidayah IPOH utk ambil STAM di sana.

Dan pada program KRJ di Masjid Taman Universiti, saya telah ditakdirkan bertemu dgn nawai semula, dan bermula dari situ, nawai pun menjadi Co-Pilot dalam hampir setipa program KRJ yang saya kendalikan..

Nawai : BUKAN CO-PILOT BIASA.....

Seperti yang saya katakan sebentar tadi, dalam hampir setiap program KRJ, di mana ada Bai, di situ ada nawai....hehe...suka utk saya listkan program2 yang sempat nawai menjadi Co-Pilot saya...

  1. KRJ di Masjid Taman Universiti
  2. KRJ di SMA Kota Tinggi
  3. KRJ di SMK Taman Daya 3 ( TIV )
  4. KRJ di SMK(A) JB utk Form 4 di hutan Bandar.
  5. KRJ di SEDAR Muar
  6. KRJ Merecce di Hutan gunung Ledang.
  7. KRJ di Back to Nature di TIV
  8. KRJ di SMK(A) Jb untuk Form 5
  9. KRJ di DMK Sri Perhentian
  10. KRJ di MRSM Pontian Untuk Form 3
  11. KRJ di SMK Desa Cemerlang.

Berikut lah, beberapa senarai yang sempat saya coretkan, dan yang pasti nya jujur saya nyatakan bahawa saya rasa selesa dan mudah untuk bekerja bersama nawai, tapi tak tahu lah samada nawai selesa atau tidak bekerja bersama saya.

SENTIMENTAL VALUE

Sebelum nawai berangkat ke mesir, saya sempat merakamkan beberapa ” sentimental Value Situation ” bersama beliau...diantaranya ialah...

  1. Sempat melancong ke Singapura bersama nawai...huhu...sempadan je pun.
  2. Kesempatan bermain futsal bersama.
  3. Lepak2 dan jalan2 sekitar bandar JB...huhu...
  4. Dan yang pastinya makan Burger kat Restoran ayob bersama....

Walaupun ianya nampak seperti perkara yang biasa kita lakukan setiap hari, namun pada diri saya, ianya still ada sentimental value nya tersendiri...

SEDIKIT PENGHARAPAN...

Akhir kata dari saya, belajar lah rerajin ye nawai, ikutlah abg salman kamu tu, nanti kalau balik malysia jgn lupa bgtaw ana yer, rerajin nulis dalam Nett ( Pewaris ), dan rerajin ler nyampuk dalam Chat Box KRJ Johor......Semoga ” anta berjaya dunia akhirat ”....

Bai : Teringat kat abg Moon @ Nawai, famous dgn kueh karipap nya....

2 ulasan:

;P berkata...

...x kan tak tanya lg kot selesa ke tak..kena 'inteam' korang ni

zakri berkata...

hehe....

moon....baii....

bai....mooonnnn...

moonbai...baimoon...

lalalala....