Isnin, 19 Mac 2007

BAI BERNIKAH 29 FEBRUARI 2007....


Salam...
kali ni saya nak share satu joke yang saya buat khas utk sahabat2 di johor dan yang sewaktu dengan nya...

ni email yang saya postkan... :

salam...

ana cuma nak bagitau yang ana akan BERNIKAH pada 29 Februari 2007 ni di rumah ana di Taman Mas Melaka...

datang lah yer beramai2....


bai : hanya mampu tersenyum.....

.........................................................................................................................................................

kemudian...

ini adalah beberapa email yang di Reply oleh kawan2 yang dah terkena...

1) email dari 'umayr Sayfurrahman..

" Siot nye Bai. Dia plak nak dulu. Dah ler hari tuh tak wujud. :P "

2) email dari Pak Long...


paklong

paklong
... hanya mampu tersengih (nasib baik gigi banyak lagi)


Aslm
satu hal lagi, teringin lagi nak makan asam pedas kat
telok mas pada 29 Februari 2007 tu, agak2 ada ke kedai
makan bukak hari tu Bai?
paklong
... pekene asam pedas Telok Mas pada 19 Feb yang lalu.

3) email dari 'ammar taqiyyudin plak...

hoho... tertipu... hampeh punya bai...

4) email dari pak long lagi.....

Aslm
Sebenornya, dia nak beritau yang sehari dua lepas nie dia
baru jer bertunang ( seumur masa paklong bertunang dulu2),
dan akad nikahnya pada 29 Februari 2008, silap tu... bukan
2007.
paklong
... bai!, citer dalam kereta hari tu tak selesai lagi tau.

5) email dari aizudin...yang ni masa dia belum perasan...

Wah tak sangka la Bai nak kahwin dah. Alhamdulillah.. mudah-mudahan semuanya berjalan lancar insyaAllah.

6) email dari aizudin lagi...ni dah perasan...

Bai... 29 Feb 07 ??.. ada ke tarikh ni. Februari tahun ni ada 28 hari je. Salah tarikh kot. CIS!!!

7) email dari syahidah sulaiman...

salam...
awak serius?
ni mesti saja je nak kenakan saya kan?
xpelah..apepun, selamat bernikah.

8) email dari ubaidah :

Alamak lepas ni dah tak leh chill dengan Bai'dah

sebab kelab ni terbuka kepada yang masih Bujang hu hu hu....

Pak Long yang otai... ana nak tanye sikit... prog katak oh katak tu habis pukul berape ?

sebab 11hb mac tu hari ahad... esoknye ade kuliah... so ramai nak beli tiket awal-awal-awal-awal-...

Orang cakap lelaki jadi matang bile kawin...
Kalau bai jadi matang.. hmm..hmm.. :)

tak dapat nak bayang...


9) email dari kak fidah..

emm tiba-tiba je timbul isu nikah plak..lepas ayat cinta ...nasib baik tarikhnya tak wujud..baru berangan nak buat rombongan ke Melaka..he.he.ni mesti penangan ramai pewaris yg akan tukar status tahun ni..opss sape tuu
ke.ke.ke Ubai jadi jugak nama pgm tu Katak Oh Katak yee..cuma tarikhnya tu memang dah confirm ye 10 & 11hb..Mac.

10) email dari Dhanny salafian...huhu

Assalamualaikum wbt...
Bernikah ke berkhatan? Hehe...
Cakap btol2...Kalau betul, ana nak masukkan dalam takwim ana ni...
Allahu Ta'ala a'lam...

11) email dari pak im...serius nampak!!!

Baik anta buat perkongsian gi KL minggu lepas sprti diminta pak long Bai...daripada 'meranjatkan' kami macamni

12) email dari pak lang....huhu

Long.... apa dah jadik dgn bebudak ni ..... takkan tumpang kereta dengan kelajuan 90 km/j kat selekoh, kepala dia dah senget sikit...

13) email dari insyirah mokri...

Ala, kak, diaorg mmg mcm tu,klu kt mailing list alumni tu mmg pnjg jer la citer pasal cinta, kawin....nsb baik ustzh kamaliah dh join mailing list kitaorg tu, klu tak pnjg jer la citernyer.....ana pun setuju dgn akak, ni disbbkan ramai pewaris nk tukar status, tahniah la yer saper2 yg berkenaan, jemput jgn tak jemput, mesti KRJJ konvoi satu rombongan, he,he,he....
p/s: sdg menanti kad jemputan sahabat2 ana ni...hmm, bila nk dpt ni???


14) email dari Abdullah Mujahid..

pergh bai tak senunuh betul..merosakkan pewaris net huhuh
eh..
asssalamualaikum..
heheh lame tak mencelah kat sini..nengok dari jauh je..
dah tu sejak masuk matrik uia dulu sekali je dapat ikut prog krj
hwaaa sedey je..
tapi tanggung jawab kat sini tak dapat nak tinggal la
hmm
hmm
hmm
`ala kulli hal ana doa yang terbaik la ye utuk semua
satu lagi bulan 4-7 ana cuti
so KALAU ana tak di campak keluar m`sia utk ape2 misi
PANGGIL ana untuk prog ye..
***
kak fidah..ana ingat name yang kak bagi tu lelaki ana masg ajak makan..pastu dia x rep
ana call..rupenye pompuan..haha xleh bleh btul..tapi dah dapat dikesan n akan folow up nnt ye
***
bai gi mane2 buat kecoh hehe..
meh tdo bilik ana ana yang cantik ni plak =)
wassalam

15) email dari Zakri UTM...

salam,
woil, c*l*k* betul, pembohong nak mampus!! siut ayam, serabai, ayam gedik!! hahahhahaa...tertipu gue...nasib baik tak percaya bulat2...haha...mana ada weh 29 februari ...siut betullah..

........................................................................................................................................................

inilah dia beberapa email yang sempat saya copy & paste kan di blog saya ini...

satu pengajaran kepada semua..

sentiasa peka dgn keadaan & situasi semasa..

jgn mudah terpedaya dgn "tricky-tricky" bodoh yang dihasilkan leh musuh-musuh islam....


wassalam....

5 ulasan:

'Umayr SRA berkata...

Hahaha! First balas email tuh. Dan first balas kat post nih... Hahaha!

zakri berkata...

yelah umayr...elele...blog anta prob ar umayr, kalau buka, tetiba kene apa ntah..bosan..

anyway, memang siut je hafiz...takpe...takpe..ada ubi ada keledek, ada masa, kite makan sama2...

'Umayr SRA berkata...

Sorry ah Zak!

(tak sorry langsung... muhahahaha!!)

Bai: Enta baru terkene tag ngan ana, muahahhah!
click kat sini

B+a+i+e+L berkata...

salam..

to yeop: pergh!!! jadi org pertama tu yg reply...nanti ana temankan anta makan burger yer....

yeop!!! kita belum berjaya ajak zakri makan burger...dakwah belum terkesan beb!!!


zakri : ana takmo makan keledek ar... nak makan burger kat ayob jugak...huhu...

rasakan sedikit dari ana...huhu



bai : bila nak sopan ni...( " kata ak lang ..." )

xandra_khathita berkata...

agak tertipu jugak..ngeh2..nice joke..!