Jumaat, 6 November 2009

..:: Klinik Ibu Mengandung DBKL ::...

assalamualaikum wrt....

hari ni nak berkongsi tentang tajuk yg anda semua baca di atas tu, " Klinik Ibu Mengandung DBKL ". sebenarnya, sudah hampir lebih satu tahun saya kenal & rapat dengan klinik ini, bermula dari sodd mengandung, sampailah izz nak masuk 9 bulan ni.

kalau anda semua lihat klinik ni kan, rasa pelik tak, klinik yang sudah pastinya dihadiri oleh ramai pesakit/ibu mngandung ini berada di lokasi seperti ini. Pertama kali saya jumpa klinik ni, macam tak percaya saya dibuatnya, saya listkan beberapa perkara negatif tentang klinik ini & persekitarannya.

  • Sudah lah klinik nya di kawasan deretan kedai,
  • Parking yang amat terhad, baru2 ni kami terpaksa parking sejauh 200 meter dari klinik.
  • lorong yang sempit untuk turunkan penumpang.
  • Persekitaran yang kotor & tidak terurus.
  • Kawasan yang padat & sesak dgn pelbagai kenderaan.
  • Layanan Nurse yang tidak mesra ( muka masam ), kesian kat ibu2 yg mengandung.
dan macam-macam lagi perkara negatif yg kecil, yang kadang-kadang boleh buat saya geram, namun kami tiada pilihan, kami terpaksa buat check up di sini jugak, kerana kami menetap di Setiawangsa.

ni dia lorong yang sempit & sesak....dihadapan klinik ini ada kedai sport toto, menambah sesakkan penjudi-penjudi termasuk muslim kat depan klinik ni.


Tengoklah telatah 'Izz semasa nak di beri rawatan oleh nurse. penuh serius 'izz mendengar kata-kata Nurse tu :-)

ni antara jadual yang perlu 'Izz tempuhi.

hihi...'Izz seronok nampak....sebab check up baru-baru 'Izz...tak kena suntik... :-)

harapan saya, agar suatu hari nanti klinik DBKL ni, berpindahlah ke tempat yang lebih baik, tempat yg lebih mesra, banyak aje tanah di KL ni, jangan lupa RAKYAT DIDAHULUKAN :-)

3 ulasan:

+akufobia+ berkata...

aa.kalau ada kertas cadangan kat klinik tu,cuba try isi.tak pun time jumpa doctor tu,cadang sekali.kehkeh.direct terus.kasi sekali plan tapak cadangan.kasi cepat kerja.haha.

Putra Al-Maliki berkata...

nurse x bolehla muka masam.. boleh tambah sakit (#sakit hati) kalau nurse x mesra pelanggan/pesakit...

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

+akufobia+ berkata...

kehkeh.masam sebab penat kerja kot.kehkeh.jom jangan buruk sangka.kita kalau penat pun terkadang termasam gak kot.kehkeh.2 kali 5?(jawab sendiri.)